МЕТОДИКА ОЦІНКИ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ

Автор(и)

  • Т. ЧЕБАН Херсонський національний технічний університет Автор
  • О. ЗАЙЦЕВА Херсонський національний технічний університет Автор https://orcid.org/0000-0002-7250-6292

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-292-2-33

Ключові слова:

фінансова безпека, методика оцінки, готельна індустрія, підприємство

Анотація

Стаття присвячена питанням методики оцінювання рівня фінансової безпеки підприємств готельного господарства. На основі узагальнення досліджень методології основних підходів до оцінки фінансової безпеки підприємств авторами систематизовані переваги і недоліки індикаторного методу та доведена його доцільність для використання підприємствами готельного бізнесу.

Визначення галузевої специфіки підприємств готельної індустрії, які впливають на показники їх фінансової стійкості, дозволило запропонувати  використання індивідуальних нормативів (граничних значень) та розробити методику їх розрахунку для визначення часткового та інтегрального показника фінансової безпеки.

Запропонована авторами модель оцінки, заснована на врахуванні специфіки формування активів і структури капіталу підприємств готельного господарства, сприятиме удосконаленню методичного забезпечення управління їх фінансовою безпекою.

Завантаження

Опубліковано

27.05.2021

Як цитувати

ЧЕБАН, Т., & ЗАЙЦЕВА, О. (2021). МЕТОДИКА ОЦІНКИ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 292(2), 190-194. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-292-2-33