ПЛАНУВАННЯ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИХОДУ З КРИЗИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

  • І. ВЛАСЕНКО Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету Автор https://orcid.org/0000-0002-3909-1179

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-296-4-18

Ключові слова:

готельно-ресторанний бізнес, карантинні обмеження, малий та середній бізнес, пандемія

Анотація

У статті проаналізовано вплив пандемії COVID-19 на функціонування малого та середнього бізнесу у сфері готельно-ресторанного господарства. Показано, що у зв’язку з введеними обмеженнями значно скоротилась частка сектору готельно-ресторанного бізнесу у ВВП України, зменшилась зайнятість у цьому секторі.  Карантинні заходи створили значний негативний вплив на роботу МСБ, який може посилитись за умови відсутності державного втручання. Суттєвою проблемою для сфери готельно-ресторанного бізнесу є швидка перебудова у відповідності до нових соціальних стандартів в умовах пандемії, що дасть можливість працювати і отримувати прибуток, а також убезпечити своїх клієнтів від ризику інфікування та знизити до мінімуму загрозу поширення COVID-19. В статті окреслено ряд основних проблем, з якими стикнулась сфера готельно-ресторанного бізнесу протягом карантинних обмежень та завдань, що необхідно вирішити для їх подолання.

Завантаження

Опубліковано

28.06.2021

Як цитувати

ВЛАСЕНКО, І. (2021). ПЛАНУВАННЯ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИХОДУ З КРИЗИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 296(4), 110-113. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-296-4-18