ФОРМУВАННЯ ДЕФІНІЦІЇ ПОНЯТТЯ «КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА»
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-298-5(2)-23Ключові слова:
конкурентоспроможність, конкурентоспроможність персоналу, конкурентоспроможність підприємства, управління персоналомАнотація
У статті з’ясовано, що дослідження вітчизняних науковців здебільшого присвячені вивченню конкурентоспроможності робочої сили на макрорівні. Водночас проблемою окремого підприємства у конкурентному середовищі є підвищення власної конкурентоспроможності, а також нарощення конкурентоспроможності його персоналу. Визначено, що існує тісний взаємозв'язок між конкурентоспроможністю продукції та безпосередньо конкурентоспроможністю персоналу підприємства. Конкурентоспроможність персоналу є складовою частиною конкурентоспроможності підприємства. Керівництво підприємства переважно не приділяють достатньої уваги розвитку конкурентоспроможності персоналу як складової конкурентоспроможності підприємства. Узагальнено визначення сутності поняття «конкурентоспроможність персоналу», що є найбільш повним та універсальним, придатним до застосування для суб’єктів економіки різного рівня та форми власності, у будь-якому часовому проміжку, враховує динамічність, багатоаспектність та поліструктурність конкурентоспроможності персоналу.