ФОРМУВАННЯ ДЕФІНІЦІЇ ПОНЯТТЯ «КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА»

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-298-5(2)-23

Ключові слова:

конкурентоспроможність, конкурентоспроможність персоналу, конкурентоспроможність підприємства, управління персоналом

Анотація

У статті з’ясовано, що дослідження вітчизняних науковців здебільшого присвячені вивченню конкурентоспроможності робочої сили на макрорівні. Водночас проблемою окремого підприємства у конкурентному середовищі є підвищення власної конкурентоспроможності, а також нарощення конкурентоспроможності його персоналу. Визначено, що існує тісний взаємозв'язок між конкурентоспроможністю продукції та безпосередньо конкурентоспроможністю персоналу підприємства. Конкурентоспроможність персоналу є складовою частиною конкурентоспроможності підприємства. Керівництво підприємства переважно не приділяють достатньої уваги розвитку конкурентоспроможності персоналу як складової конкурентоспроможності підприємства. Узагальнено визначення сутності поняття «конкурентоспроможність персоналу», що є найбільш повним та універсальним, придатним до застосування для суб’єктів економіки різного рівня та форми власності, у будь-якому часовому проміжку, враховує динамічність, багатоаспектність та поліструктурність конкурентоспроможності персоналу.

Завантаження

Опубліковано

04.10.2021

Як цитувати

ШЕЛЕСТ, Є., & ДАНІЛКОВА, А. (2021). ФОРМУВАННЯ ДЕФІНІЦІЇ ПОНЯТТЯ «КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА». Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 298(5(2), 144-149. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-298-5(2)-23