СТРАТЕГІЧНЕ ПОЗИЦІОНУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-334-64

Ключові слова:

маркетинг, продукт, стратегічне позиціонування, конкурентна стратегія, маркетингова стратегія

Анотація

Стаття присвячена проблемі стратегічного позиціонування продукції аграрних підприємств в умовах конкуренції. Проаналізовано світовий та вітчизняний досвід стратегічного позиціонування. Наведено узагальнюючі визначення категорії «позиціонування». Виділено основні компоненти позиціонування: ідея, стратегія та реалізація задуму. Запропоновано основні ознаки позиціонування як ідеї, як стратегії та як набору певних практичних дій. Обґрунтовано значення диверсифікації як одного з ефективних елементів маркетингових стратегій.

Завантаження

Опубліковано

26.09.2024

Як цитувати

ОДІНЦОВ , О., & ПЕПЧУК, С. (2024). СТРАТЕГІЧНЕ ПОЗИЦІОНУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 334(5), 425-431. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-334-64