ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ КОНТРОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В КОНТЕКСТІ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-55Ключові слова:
харчова промисловість, інноваційні методи контролю якості продукції, безпека харчових продуктів, менеджмент, інновації, адміністрування, публічне управління, стратегії публічного управлінняАнотація
У статті визначено методи контролю за якістю продуктів харчової промисловості України в сучасних умовах, наголошено на необхідності застосування технологій менеджменту до аналізу процесів державного управління та впровадження інновацій в практику. Розглянуто складові методів контролю якості продукції у контексті пріоритетних інноваційних напрямів харчової промисловості та забезпечення безпеки харчових продуктів та захисту здоров’я населення. Проаналізовано інноваційні методи контролю якості в харчовій промисловості відповідно до ефективних стратегій публічного управління. Акцентовано на необхідності систематичного підходу до управління стратегічними перетвореннями у харчовій галузі, зумовленого активним застосуванням інноваційних методів контролю якості продукції.