МЕТОДИКА ОЦІНКИ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-292-2-33Ключові слова:
фінансова безпека, методика оцінки, готельна індустрія, підприємствоАнотація
Стаття присвячена питанням методики оцінювання рівня фінансової безпеки підприємств готельного господарства. На основі узагальнення досліджень методології основних підходів до оцінки фінансової безпеки підприємств авторами систематизовані переваги і недоліки індикаторного методу та доведена його доцільність для використання підприємствами готельного бізнесу.
Визначення галузевої специфіки підприємств готельної індустрії, які впливають на показники їх фінансової стійкості, дозволило запропонувати використання індивідуальних нормативів (граничних значень) та розробити методику їх розрахунку для визначення часткового та інтегрального показника фінансової безпеки.
Запропонована авторами модель оцінки, заснована на врахуванні специфіки формування активів і структури капіталу підприємств готельного господарства, сприятиме удосконаленню методичного забезпечення управління їх фінансовою безпекою.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2021 Т. ЧЕБАН, О. ЗАЙЦЕВА (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.

