ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА КУЛЬТУРА ПЕРСОНАЛУ ТРАНСПОРТНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-22

Ключові слова:

інтелектуальна культура, управління персоналом, транспортна галузь, євроінтеграція, умови розвитку, інноваційний ровиток

Анотація

У статті обгрунтовано доцільність розгляду інте­лектуальної культури в системі управління персоналом транспортної галузі України в умовах євроінтеграції, розкрито її суть та структуру. Акцентовано на необхідності розвитку куль­тури мислення, культури дії та культури спільної праці як різновиду інтелектуальної культури персоналу транспортної галузі. Інноваційне суспільство – це високоінтелектуальна спільнота, для якої характерне інтелектуальне пізнання, прагнення до постійного підвищення якості інтелектуальної діяльності та реалізації власних ідей. Інновація як один із елементів культури відображає феномен новизни у процесі модернізації транспортної галузі.

Інтенсивна розбудова наукового потенціалу впливає на стан інтелектуальної культури у суспільстві, наслідком чого стає винахідництво, раціоналізаторство й освоєння принципово нових технологій пошуку, поширення, трансляції знань у соціально-економічному просторі з метою забезпечення конкурентних переваг підприємств в умовах ринкової економіки.

 Визначено взаємозвязок між організаційною, інноваційною і інтелектуальною культурою. Виділено інструментальний і морально-етичний складники інтелектуаль­ної культури в системі управління персоналом.

Завантаження

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

СПІЦИНА, А. (2024). ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА КУЛЬТУРА ПЕРСОНАЛУ ТРАНСПОРТНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 330(3), 148-156. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-22