ПЛАНУВАННЯ РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИХОДУ З КРИЗИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-296-4-18Ключові слова:
готельно-ресторанний бізнес, карантинні обмеження, малий та середній бізнес, пандеміяАнотація
У статті проаналізовано вплив пандемії COVID-19 на функціонування малого та середнього бізнесу у сфері готельно-ресторанного господарства. Показано, що у зв’язку з введеними обмеженнями значно скоротилась частка сектору готельно-ресторанного бізнесу у ВВП України, зменшилась зайнятість у цьому секторі. Карантинні заходи створили значний негативний вплив на роботу МСБ, який може посилитись за умови відсутності державного втручання. Суттєвою проблемою для сфери готельно-ресторанного бізнесу є швидка перебудова у відповідності до нових соціальних стандартів в умовах пандемії, що дасть можливість працювати і отримувати прибуток, а також убезпечити своїх клієнтів від ризику інфікування та знизити до мінімуму загрозу поширення COVID-19. В статті окреслено ряд основних проблем, з якими стикнулась сфера готельно-ресторанного бізнесу протягом карантинних обмежень та завдань, що необхідно вирішити для їх подолання.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2021 І. ВЛАСЕНКО (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.

