СУЧАСНИЙСТАН ТА ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-298-5(2)-42

Ключові слова:

рекреація, об’єкт туризму, вид туризму, туристично-рекреаційний потенціал, туристичний потік

Анотація

У статті досліджено основні напрями системного поєднання та взаємодоповнення туристично-рекреаційного потенціалу Хмельниччини на основі центру розвитку туризму області. Проаналізовано наявні туристичні потоки та рекреаційні, туристичні ресурси, які вже використовуються на ринку. З’ясовано, які види туризму є найбільш потенційно доцільними для хмельницької області та на основі яких ресурсів рекреаційно-туристичний потенціал варто формувати. Для продовження тривалості перебування туристів і відвідувачів у регіоні необхідна підтримка ефективного використання мінеральних вод та інших лікувальних ресурсів; поліпшення умов доступу до фінансування проектів з розвитку туризму; створення привабливих об’єктів для дітей, спорту та відпочинку, інфраструктурне поліпшення територій суміжних із об’єктами туризму. Обов’язком кожного учасника ланцюга зі створення туристичного продукту має стати прагнення поліпшення об’єктів туризму та туристичної продукції з використанням маркетингу як інструменту залучення й утримання туристів у регіоні. Наявність мінеральних джерел, базових санаторіїв, а також наявність скупчень відпочиваючих на курортах сусідніх Вінницької, Тернопільської, Львівської областей дає змогу залучити їх до історично-архітектурного туризму по туристичних об’єктах Хмельницької області. Ландшафти та природа Придністров’я та Товтр є перспективними для розвитку відпочинкового туризму. Історично-архітектурні пам’ятки середньовіччя м. Кам’янця-Подільського можуть бути включені у тури міжнародного туризму.

Завантаження

Опубліковано

04.10.2021

Як цитувати

ЖУРБА, І., ГРИНДІЙ, О., & ГРИГОР’ЄВА, Л. (2021). СУЧАСНИЙСТАН ТА ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 298(5(2), 247-253. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2021-298-5(2)-42