КОНЦЕПТУАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА САМОМЕНЕДЖМЕНТУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ

Автор(и)

  • Лариса ЛЮБОХИНЕЦЬ Хмельницький національний університет Автор https://orcid.org/0000-0003-1578-615X
  • Андрій ШАЦЬКИЙ Хмельницький національний університет Автор
  • Євгеній ПОПЛАВСЬКИЙ Хмельницький національний університет Автор
  • Сергій ЯДУХА Хмельницький національний університет Автор https://orcid.org/0000-0003-2705-5346

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-74

Ключові слова:

самоменеджмент, управління персоналом, підприємство, трудовий потенціал, трудові відносини

Анотація

У статті наголошено на важливості впровадження самоменеджменту як інструменту, що здатний результативно забезпечити вирішення численної кількості управлінських завдань на підприємствах. Виділено основні завдання управлінням персоналом як орієнтири розвитку самоменеджменту на підприємстві. Згідно з завданнями управління персоналом виділено вектори самоменеджменту на підприємстві. Запропоновано розглядати елементи управління персоналом (цілі, завдання, суб’єкти, принципи, функції, методи, інструменти розвитку) як функціональні характеристики побудови системи самоменеджменту на підприємстві. Узагальнено перелік базових принципів (розвиток, гнучкість, перспективність, інноваційність, стимулювання) самоменеджменту на підприємствах. Звернуто увагу на важливості неперервного навчання як базового елементу самоменеджменту, у результаті чого варто очікувати на покращення навичок, умінь, знань, компетенцій та інших важливих якостей, які є пріоритетними при підвищенні продуктивності та ефективності праці на підприємствах. Наголошено на інших функціональних характеристиках самоменеджменту на підприємствах – професійне та кар’єрне зростання, підвищення кваліфікації та якості праці, інтерактивний розвиток найнятого персоналу.

Завантаження

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

ЛЮБОХИНЕЦЬ, Л., ШАЦЬКИЙ, А., ПОПЛАВСЬКИЙ, Є., & ЯДУХА, С. (2024). КОНЦЕПТУАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА САМОМЕНЕДЖМЕНТУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 330(3), 467-473. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-74