ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-332-4Ключові слова:
послуги, готельно-ресторанний бізнес, добробут населення, якість обслуговування, ресурси, управління ресурсами, оптимізація ресурсів, використання ресурсів, раціональність використання ресурсів, ефективність використання ресурсівАнотація
У статті проаналізовано розвиток готельно-ресторанного сектору у довоєнний період та в умовах війни. Визначено основні особливості та передумови розвитку підприємств галузі. За результатами дослідження виділено основні тенденції, що визначають розвиток галузі у світі. Окрім того, відокремлено перешкоди та проблеми, які традиційно заважають розвитку галузі в Україні. Також проведено аналіз діяльності підприємств галузі у воєнний час, встановлено основні тенденції та фактори, що впливають на можливості функціонування підприємств. В результати дослідження сформовано основні завдання, які потрібно виконати для відновлення підприємств після закінчення війни.