ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ КОМУНІКАТИВНОЇ СКЛАДОВОЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-32

Ключові слова:

діджиталізація, публічне управління, взаємодія, комунікація в публічному управлінні, цифрова трансформація, цифровізація

Анотація

Завдяки розвитку технологій та швидкому цифровому прогресу у сучасному світі органи публічної влади мають можливість постійно покращувати якість надаваних послуг через застосування діджиталізації, як інструменту підвищення результативності комунікативної складової, у своїй діяльності. Дослідження особливостей процесу діджиталізації саме у сфері публічного управління та спроможність максимально використовувати її можливості є важливим кроком у покращенні якості публічних послуг та розвитку України як сучасної європейської держави.

Можливість застосування інструментів діджиталізації на різних рівнях публічної комунікації з’явилася завдяки поєднанню технологічного розвитку з потребами суспільства. Виокремлено один з ключових аспектів цього процесу – впровадження електронних сервісів та онлайн-платформ для забезпечення доступності та зручності отримання послуг громадянами.

За результатами дослідження виокремлено провідні технології цифровізації, які використовуються в публічному управлінні для надання публічних послуг. Окреслено проблемні питання та ризики процесу диджиталізації комунікативної складової в діяльності органів публічної влади.

Завантаження

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

ДОРОФЄЄВ, О., & ДУБИНКА, О. (2024). ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ КОМУНІКАТИВНОЇ СКЛАДОВОЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 330(3), 207-211. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-330-32