РОЛЬ СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЧНИХ ВИРОБНИКІВ
DOI:
https://doi.org/10.31891/2307-5740-2025-340-66Ключові слова:
органічне виробництво, сертифікація, європейські стандарти, конкурентоспроможність, міжнародна торгівля, експорт, додана вартість, державна підтримкаАнотація
У статті досліджено вплив сертифікації та відповідності європейським стандартам на конкурентоспроможність українських виробників органічної продукції в умовах сучасних викликів. Окреслено основні проблеми та бар’єри сертифікації, визначено роль державної підтримки та міжнародних програм. Розкрито перспективи розширення експорту органічної продукції України на європейські та світові ринки. Зроблено висновки щодо стратегічної важливості сертифікації для посилення позицій українських виробників на міжнародному рівні.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 Надія АНДРУСЕНКО, Олена ПРУТСЬКА (Автор)

Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International License.