РОЛЬ СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЧНИХ ВИРОБНИКІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2025-340-66

Ключові слова:

органічне виробництво, сертифікація, європейські стандарти, конкурентоспроможність, міжнародна торгівля, експорт, додана вартість, державна підтримка

Анотація

У статті досліджено вплив сертифікації та відповідності європейським стандартам на конкурентоспроможність українських виробників органічної продукції в умовах сучасних викликів. Окреслено основні проблеми та бар’єри сертифікації, визначено роль державної підтримки та міжнародних програм. Розкрито перспективи розширення експорту органічної продукції України на європейські та світові ринки. Зроблено висновки щодо стратегічної важливості сертифікації для посилення позицій українських виробників на міжнародному рівні.

Завантаження

Опубліковано

27.03.2025

Як цитувати

АНДРУСЕНКО, Н., & ПРУТСЬКА, О. (2025). РОЛЬ СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЧНИХ ВИРОБНИКІВ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 340(2), 417-424. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2025-340-66