ВИКОРИСТАННЯ БЛОКЧЕЙНУ ТА ШТУЧНОЇ НЕЙРОНОЇ МЕРЕЖІ ПРИ АВТОМАТИЗАЦІЇ КОНТРОЛЮ В СФЕРІ ТРАНСФЕРТНОГО ЦІНОУТВОРЕННЯ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-328-41

Ключові слова:

трансфертне ціноутворення, штучні нейронні мережі, контрольовані операції, облік, технології блокчейн

Анотація

У статті розглянуто новітні технології пов’язані з цифровізацією економіки та необхідності їх імплементації в складні бізнес процеси. В даному контексті постає питання реформування традиційної системи контролю з метою прийняття ефективних управлінських рішень. Метою статті було дослідити питання автоматизації контролю за трансфертним ціноутворенням за допомогою впровадження блокчейн технології та штучного інтелекту.

У результаті досліджено можливі переваги та перспективи від використання інноваційних методів у забезпеченні ефективного контролю за трансфертного ціноутворення. Авторами запропоновано створити постійну автоматизовану систему моніторингу контрольованих операцій. Запропонована модель дає можливість детально розглянути процес трансфертного ціноутворення, починаючи з ідентифікації даних і закінчуючи безпечним наданням визначеного переліку інформації зацікавленим сторонам. Такий підхід має потенціал покращити ефективність та безпеку контролю за операціями з трансфертного ціноутворення та сприяти більш прозорому управлінню.

Зазначена система дозволяє вивести процеси контролю і проведення аудиту на новий рівень та вдосконалити управління за господарськими операціями транснаціональних груп, що забезпечить стійкість і надійність у вирішенні завдань у сфері трансфертного ціноутворення.

Завантаження

Опубліковано

25.04.2024

Як цитувати

СТОРОЖУК, Т., & МОРГУНЕНКО, А. (2024). ВИКОРИСТАННЯ БЛОКЧЕЙНУ ТА ШТУЧНОЇ НЕЙРОНОЇ МЕРЕЖІ ПРИ АВТОМАТИЗАЦІЇ КОНТРОЛЮ В СФЕРІ ТРАНСФЕРТНОГО ЦІНОУТВОРЕННЯ. Herald of Khmelnytskyi National University. Economic Sciences, 328(2), 344-350. https://doi.org/10.31891/2307-5740-2024-328-41