СТАН МАШИНОБУДУВАННЯ В УКРАЇНІ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ - АБУШОВ, Теймур (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано стан та тенденції розвитку машинобудування в Україні під час війни. На основі оновленої статистичної інформації визначено зміни у обсягах реалізації машинобудівної продукції у 2021-2023 роках у розрізі окремих підгалузей. Визначено підґрунтя відновлення довоєнних обсягів виробництва та реалізації машинобудівної  продукції. Окремо досліджено структуру реалізації машинобудівної продукції. Визначено, що питома вага машинобудівних підприємств, які працювало прибутково 2023 році перевищувала середню по промисловості. Також у роботі проаналізовано напрями цільового фінансування підприємств галузі із врахуванням наявності державного оборонного замовлення.
Keywords: управління ресурсами; машинобудування; обсяги реалізації продукції; структура реалізації машинобудівної продукції; фінансові результати підприємств машинобудування; рентабельність промисловості