МЕТОДОЛОГІЧІ ЗАСАДИ АНАЛІЗУ БЕЗПЕКООРІЄНТОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДАМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - ГАРБУЗЮК, Валерій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У здійсненні безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я важлива роль належить інформації, яку надає аналіз безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я.Результативність аналізу безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я забезпечує створення методологічної бази аналізу та використання у практичній аналітичній діяльності її операціоналізованих концептів.Методологічні засади аналізу безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я з позиції системного підходу складаються з кількох взаємопов'язаних елементів, кожен з яких представляє певний аспект методологічних засад. До складу елементів методологічних засад аналізу включено терміносистему, об’єкт та суб’єкти, функції, види, цілі та завдання аналізу. Елементи методологічних засад аналізу у певній логічній послідовності індивідуалізують аналіз, регламентують взаємовідносини та взаємозв’язки між формами, засобами та методами вирішення завдань аналізу. Кожен з елементів методологічних засад аналізу докладно описано, що надало змогу розкрити їхній зміст.Сформована методологічна база аналізу безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я відображає управлінський характер аналізу, загальні правила та умови його виконання, збору даних, підходи та методи їхнього оброблення, узагальнення та інтерпретації результатів, які становлять методологічні засади аналізу. Їхнє дотримання забезпечує результативність аналізу безпекоорієнтованого управління закладами охорони здоров’я, надійність та релевантність його результатів.
Keywords: безпекоорієнтоване управління; заклад охорони здоров’я; аналіз; управлінський характер аналізу; методологічні засади; елементи