КЛЮЧОВІ ЧИННИКИ РОЗВИТКУ КОМУНІКАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - СЕРДЮК, Ольга; КАНІВЕЦЬ, Дмитро; ПРОЦЕНКО, Єлизавета (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті окреслено чинники розвитку комунікації органів місцевого самоврядування з громадськістю з врахуванням цифрової зрілості та сфер цифрової трансформації територіальних громад. Досліджено результати пілотного вимірювання Індексу цифрової трансформації територіальних громад України та, зокрема, Полтавської області. Зауважено, що жодна з територіальних громад України не має трансформаційного та проактивного рівня цифрової зрілості, ТОП-100 найбільш цифровізованих територіальних громад має перспективний чи базовий рівні, інші – стартовий рівень. З’ясовано, що в Полтавській області найвищі рівні індексу цифрової трансформації та всіх його структурних елементів мають територіальні громади з чисельністю населення понад 50 тис. осіб а рівень фінансової спроможності територіальної громади є вагомим чинником цифрової трансформації тільки для територіальних громад, що характеризуються високим рівнем фінансової спроможності (від 15 балів і більше). Визначено чинники розвитку комунікації органів місцевого самоврядування з громадськістю з врахуванням найбільш важливих індикаторів Індексу цифрової трансформації територіальних громад, які одночасно обумовлюють ефективність комунікаційної взаємодії.
Keywords: публічне управління; місцеве самоврядування; територіальна громада; цифрова трансформація; комунікації з громадськістю; електронна взаємодія