КОРПОРАТИВНА КУЛЬТУРА В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЙ: КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ ТА СТРАТЕГІЯ ФОРМУВАННЯ - ВЕДЕРНІКОВ, Михайло; БАЗАЛІЙСЬКА, Наталія; ВОЗНЮК, Руслан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано ключові аспекти стратегії формування корпоративної культури в умовах трансформацій. Представлено поведінковий підхід тлумачення сутності поняття «корпоративна культура» у працях українських та іноземних дослідників. Охарактеризовано поведінкові аспекти формування стратегії корпоративної культури в умовах трансформацій української економіки. Встановлено відповідність формування стратегії корпоративної культури загальній стратегії підприємства в умовах трансформацій української економіки. Показано взаємозв’язок між корпоративною культурою та конкурентоспроможністю підприємства. Побудовано узагальнену схему впливу корпоративної культури на діяльність підприємства. Визначено особливості оцінювання ефективності корпоративної культури в умовах трансформацій економіки.
Keywords: корпоративна культура; стратегія формування корпоративної культури; управління персоналом; конкурентоспроможність; управління трансформацією