ІННОВАЦІЙНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ АВТОТРАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕННОСТІ - ГАЛИЦЬКИЙ, Богдан; СПІЦИНА , Ангеліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті визначено важливість інноваційних процесів у розвитку транспортних послуг. Розглянуто основні тенденції, що впливають на розвиток транспортної галузі. Порушено потребу в інноваційному розвитку автотранспортних підприємств в сучасних умовах невизначенності. Визначено фактори, що обмежують інноваційний процес транспортної галузі. Досліджено основні виклики інноваційних трансформацій автотранспортних підприємств. Визначено напрямки активізації інноваційного розвитку у сфері транспортної галузі, зокрема представлено цифрові технології у сфері транспорту. Наведено ключові інноваційні інструменти для трансформації автотранспортних підприємств в умовах невизначенності.
Keywords: транспортна галузь; інноваційний розвиток; автотранспортне підприємство; інноваційні трансформації; цифрові технології