ОБЛІКОВА ПОЛІТИКА ЩОДО ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ БДЖІЛЬНИЦТВА - СУЛІМЕНКО, Лариса; МИХАЛЬЧИШИНА, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано підходи до поняття та змісту окремих складових облікової політики сільськогосподарських підприємств. Визначено доцільність формування облікової політики  щодо виробництва та реалізації продукції бджільництва. Встановлено, що для визначення шляхів і методів ефективного функціонування галузі бджільництва, стабілізації, подальшого розвитку та підвищення ефективності виробництва важливе значення має формування достовірної інформації щодо обсягу виробництва, витрат, доходу від реалізації продукції підприємств галузі, що досягається належно організованим обліком. Обґрунтовано цілі та завдання облікової політики щодо виробництва та реалізації продукції бджільництва в частині застосування принципів, методів та процедур. Проаналізовані фактори, що впливають на формування облікової політики щодо виробництва та реалізації  продукції бджільництва. Досліджено проблемні аспекти облікової політики щодо виробництва та реалізації продукції бджільництва та можливі шляхи їх усунення.
Keywords: облікова політика; бухгалтерський облік; біологічні активи; продукція бджільництва; принципи; методи; процедури; виробництво; реалізація; фінансова звітність