СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - ОСТАХОВ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню соціально-психологічних аспектів розвитку кадрового потенціалу аграрних підприємств.Доведено, що кризова підтримка персоналу аграрного підприємства в умовах воєнного стану в Україні є надзвичайно важливою для забезпечення стабільної роботи, психологічної стійкості працівників та підтримання виробничих процесів. У цей період співробітники аграрних підприємств стикаються з численними викликами, зокрема фізичними та емоційними навантаженнями, необхідністю адаптуватися до змін у робочих умовах та загрозами для життя.Підкреслено, що соціально-психологічні аспекти розвитку кадрового потенціалу аграрних підприємств набувають особливої актуальності в умовах постійних змін і викликів, пов'язаних як з економічними умовами, так і з війною в Україні. Забезпечення стійкості працівників, їхнього професійного розвитку, підтримка емоційного та соціального клімату в колективі є ключовими факторами для успіху підприємств у довгостроковій перспективі.Акцентовано увагу на тому, що інвестиції в кадровий потенціал допоможуть аграрному сектору зберегти конкурентоспроможність і залишатися важливою частиною економіки країни.
Keywords: аграрне підприємство; кризові умови; мотивація; партнерство; психологічна підтримка; розвиток кадрового потенціалу; соціальні проєкти