ФОРМУВАННЯ РЕСУРСНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА ЦВЯХІВ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОЇ АГРЕСІЇ - ЛУК’ЯНОВА, Валентина; КИРИЛЮК, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Дана стаття присвячена висвітленню питань формування ресурсної стратегії промислових підприємств в умовах військової агресії. Акцентовано увагу на негативному синергетичному впливу чинників зовнішнього середовища на окремі підприємства як учасників виробничого ланцюга. Кінцевим продуктом визначено виробництво цвяхів. Подано основні фактори, які негативно вплинули на металургійну промисловість та інші пов’язані з нею сектори економіки. Здійснено ретроспективний аналіз окремих секторів економіки за основними промисловими групами у 2018-2022 роках і за 9 місяців 2023 року. Сформовані базові принципи розробки ресурсної стратегії підприємств за умов військової агресії. Підкреслено важливість дотримання загального алгоритму формування і реалізації ресурсної стратегії підприємств в умовах військового стану в Україні і виконання його окремих етапів. Виділено чотири  умови, що мають забезпечити ефективне функціонування підприємств в умовах воєнного стану  а також його ресурсної. Запропоновано ряд додаткових заходів для підвищення стійкості, конкурентоздатності і забезпечення сталого розвитку підприємств.
Keywords: ресурсна стратегія підприємств; військова агресія; виробництво цвяхів; основні промислові групи; алгоритм формування і реалізації ресурсної стратегії підприємств