ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ КОМПЛЕКСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - БАКАЙ, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто питання важливості створення системи економічної безпеки підприємства, адже немає чіткої позиції щодо її необхідності, так як підприємство розглядається в цілому як загальний об’єкт безпеки. Представлено модель формування ефективної системи комплексного забезпечення економічної безпеки підприємства на основі виконання конкретних дій, що визначають його місію та цілі. Відмічено важливість розробки стратегії забезпечення економічної безпеки та запропоновано комплекс заходів щодо зміцнення його економічної безпеки на основні представлених напрямів по кожній функціональній складовій в залежності від його стану та впливу на нього факторів.
Keywords: економічна безпека; система забезпечення економічної безпеки; принципи; заходи; стратегія; загрози; функціональні складові; рівні економічної безпеки