ОСОБЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМИ ПРОЦЕСАМИ - ГРИШКО, Віктор; КУСТОВ, Віталій; ТРЯЩЕНКО, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті встановлено, що інформаційне забезпечення управління логістичними процесами будь-якої організації потребує відповідного програмного забезпечення, яке повинно включати усі досягнення сучасних інформаційних і новітніх комп’ютерних технологій. Охарактеризовано логістичні процеси. Наведено логістичну систему трансформації товарів з урахуванням логістичних процесів організації. Виокремлено загальні особливості всіх логістичних процесів. Доведено, що логістичний процес незалежно від складності та спрямованості має такі основні класифікаційні елементи, які неодмінно вказуються при його описі: планування і прогнозування, інформаційне забезпечення, аналіз, контроль, управлінські рішення. Розглянуто можливі напрями поліпшення інформаційного забезпечення управління логістичними процесами організації. Наведено прикладами сучасних інформаційних технологій. Встановлено, що необхідно закцентувати увагу на впровадженні та розвитку цифрової логістики.
Keywords: інформаційне забезпечення; інформаційний потік; логістика; логістичні процеси; управління