ІНСТРУМЕНТАРІЙ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПУБЛІЧНОЇ ПОЛІТИКИ В СФЕРІ РОЗВИТКУ ПРИВАТНИХ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - ВАСИЛЬЦІВ, Тарас; БІЛЕЦЬКА, Ірина; РУДКОВСЬКА, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У дослідженні актуалізовано увагу до проблеми стимулювання розвитку приватного бізнесу у сфері охорони здоров’я. Метою дослідження визначено розробку інструментарію модернізації публічної політики у сфері розвитку приватних закладів охорони здоров’я. Показано, що сьогодні в умовах існуючих викликів функціонування та розвитку вітчизняної медицини критично актуалізувалися завдання удосконалення публічної політики стимулювання розвитку приватних закладів охорони здоров’я в Україні, надання медичних та супутніх до них послуг, особливо на системних засадах. Визначено напрями (вектори) удосконалення публічної політики стимулювання розвитку приватних закладів охорони здоров’я, а саме: (1) удосконалення нормативно-правового регулювання; (2) покращення фінансово-ресурсного забезпечення; (3) удосконалення бізнес-середовища.
Keywords: заклади охорони здоров’я; публічна політика; малий приватний медичний бізнес; місцевий соціальний та економічний розвиток; інструменти та засоби стимулювання розвитку; якість життя населення