ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В КОНКУРЕНТНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - БЕРДИЧЕВСЬКИЙ, Антон (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Узагальнено тенденції розвитку підприємств легкої промисловості у сучасному економічному просторі та чинники формування ефективності бізнесу та інноваційної діяльності. Проаналізовано існуючі підходи щодо визначення суті та складових економічного потенціалу підприємства, проведено структуризацію економічного змісту процесу управління потенціалом в системі загального управління підприємством, визначено основні елементи комплексної  системи управління  потенціалом підприємства на засадах його конкурентоспроможності.Обґрунтовано елементи системи управління інноваційним потенціалом в системі менеджменту підприємств легкої промисловості.  Сформовано комплексну систему управління інноваційним  потенціалом підприємства та конкретизовано елементи організаційно-економічного механізму управління.
Keywords: інновації; інноваційний потенціал; управління; ефективність; забезпечення; підприємство; легка промисловість