ФАКТОРИ ДЕТЕРМІНАЦІЇ ЗРОСТАННЯ ВИТРАТ У СИСТЕМІ СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НА ВИРОБНИЦТВІ В УКРАЇНІ - БЛАЖИНСЬКА, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано фактори детермінації витрат у системі страхування від нещасних випадків на виробництві та їхні  економічні та соціальні наслідки. Зростання витрат у цій системі збільшує навантаження на роботодавців, які сплачують страхові внески, а також і навантаження на систему соціального страхування України, що негативно впливає на державні фінанси та на економіку країни загалом. Це може призвести до зростання цін на товари та послуги, а також до зниження привабливості країни для інвестицій.
Keywords: страхові випадки; Фонд соціального страхування України; нещасні випадки; ризики; страхові виплати