ВИКОРИСТАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРИ ФОРМУВАННІ ІННОВАЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - САКУН, Леся; ВЄДЄНІНА, Юлія; ШИШЛОВА, Юлія; ПАНЧЕНКО, Марія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В статті розглянуто сутність стратегічного управління розвитком підприємства та окреслено основні аспекти використання управлінських технологій при формуванні інноваційної стратегії розвитку в умовах нестабільного ринку та глобалізації. Виявлено, що управління слабкими та сильними сигналами є сучасним інструментом підвищення ефективності діяльності підприємств в умовах невизначеності та змін зовнішнього середовища. Визначено порядок дій організацій при слабких сигналах щодо виникнення проблем та зазначено головні аспекти успішного управління сильними та слабкими сигналами на підприємстві.Проведено діагностику внутрішнього та зовнішнього середовищ, надано оцінку інноваційної стратегії розвитку для ПрАТ "Кредмаш".  SWOT-аналіз та PEST-аналіз показали, як підприємство може подолати слабкі сторони за допомогою можливостей, та які чинники зовнішнього середовища справляють найсуттєвіший вплив на його діяльність. Було також запропоновано низку рішень, побудованих на основі  SWOT-аналізу для подальшого розвитку й оптимізації діяльності машинобудівного підприємства.Сформовано рекомендовану інноваційну стратегію розвитку для машинобудівних підприємств й запропоновано план дій реалізації стратегії в сучасних умовах функціонування.
Keywords: стратегічне управління розвитком; управлінські технології; інноваційна стратегія розвитку; глобалізація; управління слабкими та сильними сигналами; зовнішнє середовище; машинобудівні підприємства