МЕТОДИКО-ПРИКЛАДНІ ПОЛОЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЯК УМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ У КРИЗОВИХ УМОВАХ - ВАСИЛЬЦІВ, Тарас; ВИГОВСЬКИЙ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У дослідженні розкрито актуальність проблеми забезпечення економічної мобільності та економічної безпеки вітчизняних підприємств. Метою дослідження визначено обґрунтування теоретико-прикладних засад управління економічною мобільністю в системі забезпечення економічної безпеки підприємств у складному соціально-економічному середовищі. Акцентовано, що сучасні процеси глобалізації, науково-технічний прогрес, поширення інформаційних технологій створюють сприятливі умови для мобільності ресурсів. Констатовано, що однією з найбільш актуальних дослідницьких концепцій сучасності є економічна мобільність підприємств, притому з особливим наголосом на забезпеченні економічної безпеки суб’єктів господарювання. Зроблено висновок, що економічна мобільність підприємства – це його здатність реагувати та адаптуватись до нових викликів мінливого середовища з прийняттям рішень щодо змін у спеціалізації, географії й формах діяльності.
Keywords: економічна мобільність; економіка й управління підприємствами; економічна безпека; ризики і загрози; кризові умови