РОЛЬ ІННОВАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ У ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД - АНГЕЛКО, Ірина; САМОТІЙ, Наталія; ЛЕХ, Галина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті висвітлено роль інноваційного підприємництва у забезпеченні економічного розвитку України у післявоєнний період. На основі аналізу основних показників діяльності інноваційно активних суб’єктів підприємництва визначено стан розвитку інноваційних процесів. Акцентовано увагу на ключових проблемах розвитку вітчизняної інноваційної системи та інноваційного підприємництва загалом. Зазначено, що ключову роль у забезпеченні ефективного розвитку інноваційної системи відіграють малі інноваційні підприємства. Узагальнено, що в сучасних умовах господарювання малі інноваційні суб’єкти підприємництва потребують підтримки, яка має бути спрямована на застосування досягнень науково-технічного розвитку та інноваційного партнерства.
Keywords: інноваційне підприємництво; інноваційна система; інноваційний розвиток; економічний розвиток