МЕТОДИКО-ПРИКЛАДНІ ПІДХОДИ ДО ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ - ПЕТРАШЕВСЬКА, Ангеліна; КОЛОНТАЙ, Світлана; СОКОЛОВСЬКА, Валентина; ПРОКОПОВА, Марія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто актуальні питання важливості фінансового забезпечення бізнес-процесів підприємств всіх форм власності. Визначено шляхи реалізації фінансування підприємства та методи фінансового забезпечення його діяльності. Надано характеристику та детально розглянуто переваги і недоліки методу самофінансування; методу кредитування; методу страхування. Визначено поняття бізнес-процесів на підприємстві та доведено, що їх наявність є невід’ємною складовою для підприємств усіх галузей інфраструктури держави, які прагнуть досягнення ефективності свої виробничої діяльності. Акцентовано, що важливою умовою досягнення успішності бізнес-процесів на підприємстві є їх фінансове забезпечення.
Keywords: фінансове забезпечення; методи; бізнес-процес; підприємство