ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ СКЛАДОВІ ПРОГРАМ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ - ШАШКОВ, Сергій; ЗУБКО, Владислав; ЧЕПІЖНИЙ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджено показники рівнів надійності електропостачання та технологічних втрат електроенергії, їх пряма залежність від стану електричних мереж. Проаналізовано основні причини проблем в розподільчих мережах. Розглянуто заходи, направлені на зниження технологічних втрат електроенергії, а також керування розвитку мереж та споживачів. Визначено документи, які розроблені та затверджені з метою реалізації сценарію Енергетичного переходу та впровадження концепції інтелектуальних мереж. Запропоновано включення до державних, так і регіональних програм і документів організаційно-економічних складових, які найбільш ефективно сприятимуть досягненню поставлених цілей.
Keywords: надійність; втрати; мережі; організаційно-економічні; програми; керування