ВПЛИВ МІЖНАРОДНИХ АСОЦІАЦІЙ ТА ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК З ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ НА РОЗВИТОК ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ - ПАНОВА, Ірина; СІДОРОВ, Михайло; ПУЗАНОВ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Вплив міжнародних асоціацій та професійних спілок на розвиток туристичної галузі є ключовим аспектом в її сучасній динаміці. Діловий туризм, або корпоративний туризм, є важливою складовою туристичної індустрії, яка відіграє значущу роль у глобальному господарстві та суспільстві. Міжнародні асоціації і професійні спілки створюють фундамент для співпраці та координації у цій галузі, сприяючи створенню стандартів, розвитку інновацій та підвищенню якості послуг. Зазначено, що однією з ключових організацій, що впливають на діловий туризм, є Всесвітня туристична організація (UNWTO), яка є головним глобальним органом, що сприяє розвитку та регулюванню туристичної галузі. Досліджено, що вплив міжнародних асоціацій та професійних спілок на діловий туризм полягає в підвищенні конкурентоспроможності та ефективності галузі. Вони сприяють розвитку інфраструктури, створенню нових туристичних продуктів, впровадженню інновацій та забезпечують збалансований розвиток галузі в різних регіонах світу. Крім того, вони впливають на формування та виконання туристичних політик, що сприяє сталому розвитку сектору. Обґрунтовано, що міжнародні асоціації та професійні спілки грають незамінну роль у розвитку туристичної галузі, зокрема в сфері ділового туризму. Їх вплив проявляється у створенні стандартів, регулюванні, розвитку інновацій, підвищенні якості послуг та підтримці сталого росту туристичної галузі. Вони сприяють створенню сприятливого середовища для підприємств, які діють у цій галузі, і допомагають їм адаптуватися до змін у глобальному туристичному середовищі. Висвітлено, що міжнародні асоціації та професійні спілки активно співпрацюють з урядовими органами та іншими зацікавленими сторонами для розв'язання суттєвих питань, пов'язаних з діловим туризмом. Вони можуть впливати на формування та виконання туристичних політик, що сприяє сталому росту сектору і забезпечує сприятливий клімат для бізнесу.
Keywords: діловий туризм; міжнародні асоціації; професійні спілки; Всесвітня туристична організація