ФІНАНСОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПІДПРИЄМСТВА: ЕТАПИ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ДІАГНОСТИКИ - ШАРАВАРА, Роман; КОНОНЕНКО, Жанна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Моделювання діагностики фінансового потенціалу підприємства є важливим інструментом для підвищення ефективності управління фінансами підприємства та забезпечення його стійкості і конкурентоспроможності на ринку. Цей процес допомагає визначити сильні та слабкі сторони фінансового стану підприємства та розробити стратегії для подолання фінансових викликів і досягнення успіху. Враховуючи такі особливості, моделювання діагностики фінансового потенціалу підприємства можна пояснити, як процес аналізу і оцінки фінансової стійкості та можливостей підприємства на основі різних методів та моделей, що дозволяють спрогнозувати та оцінити його фінансову рентабельність, ліквідність, платоспроможність та загальний фінансовий стан. Моделювання діагностики фінансового потенціалу підприємства є важливим інструментом для прийняття управлінських рішень, забезпечення стійкості підприємства на ринку та забезпечення його розвитку.
Keywords: моделювання; діагностика підприємства; фінансовий потенціал; інструменти моделювання; ефективність діяльності