МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ: БЕЗПЕКОЗНАВЧІ КОНТЕКСТИ ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ - ВІВЧАР, Оксана; МИХАЙЛИШИН, Лілія; РЕДЬКВА, Оксана; ШАТАРСЬКИЙ, Артур (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В сучасних умовах воєнного стану одним із найважливіших аспектів забезпечення ефективного функціонування підприємницьких структур, а також формування позитивних результатів його фінансової діяльності є існування ефективної системи забезпечення безпеки щодо комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, яка забезпечить захист бізнесу від загроз. Захист обумовлений здатністю органів управління підприємницьких структур на відповідних рівнях: забезпечити сталий економічний розвиток зметою захисту об’єктів інтелектуальної власності; нейтралізувати негативний вплив кризових явищ на підприємницькі структури; сформувати адекватну систему обліку фінансових потоків і зміцнити операційну ефективність системи контролю в процесі комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності; забезпечити проведення робіт із захисту конфіденційності інформації, що становить комерційну таємницю тощо. Сучасні наукові дослідження вказують на той факт, що без єдиної системи безпеки підприємницьких структур щодо комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності неможливо знайти вихід із кризи, стабілізувати економічну ситуацію, створити ефективний механізм ведення бізнесу.
Keywords: об’єкти інтелектуальної власності; інтелектуальний потенціал; організація управління об’єктів інтелектуальної власності; комерціалізація об’єктів інтелектуальної власності; безпека підприємницьких структур