КОНКУРЕНЦІЯ ЯК ОСНОВА РИНКОВИХ ВІДНОСИН - ГРОМОВА, Ольга; АБДУЛЛАЄВА, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано категорію «конкуренція», надано класифікацію даного поняття за різними ознаками.  Зазначено основні принципи формування та механізму функціонування конкурентного потенціалу. Розглянуті  теоретичні і методичні підходи із застосуванням методів аналізу, що дозволяють забезпечити підвищення конкурентоспроможності підприємства.Конкуренція, за загальним визнанням, є основою розвитку ринкових відносин. Конкуренція над ринком виступає у різних формах і здійснюється різними методами. У зв'язку з цим її можна систематизувати за низкою ознак.
Keywords: маркетинг; конкуренція; конкурентоспроможність; ринок; конкурентний потенціал