МОНІТОРИНГ ВИТРАТ ЯК ІНСТРУМЕНТ В СИСТЕМІ ЛОГІСТИКИ БІЗНЕСУ - ПАНЧЕНКО, Володимир; ПАНЧЕНКО, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Проаналізовано аспекти управління витратами підприємств у системі логістики бізнесу. З’ясовано, що питання якісного управління витратами значно ширше, ніж обслуговування фінансово-господарської діяльності, адже особливо актуальне в системі логістики бізнесу, визначаючи його стабільність і низку важливих питань економічної та зокрема виробничої безпеки. Метою статті визначено удосконалення системи моніторингу витрат як вагомого інструменту в структурі логістики бізнесу. Розроблено загальну модель економічного аналізу поточних витрат підприємства. Здійснено групування поточних витрат підприємства за класифікаційними ознаками. Розроблено класифікацію поточних витрат взаємодії підприємства з суб’єктами зовнішнього ринкового середовища. Класифіковано поточні витрати підприємства за статтями калькуляції витрат в системі логістики бізнесу. Показано, що перспективним напрямом подальших досліджень у цій сфері є удосконалення методики аналізування витратомісткості в системі виробничої безпеки підприємств.
Keywords: управління підприємствами; логістика; бізнес; витрати; підприємства; моніторинг