МОТИВАЦІЙНИЙ АСПЕКТ В УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛОМ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - ЛЕЩЕНКО, Зиновія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті представлено результати дослідження щодо мотиваційного аспекту в управлінні персоналом аграрних підприємств в сучасних умовах. Доведено, що мотиваційний аспект в управлінні персоналом аграрних підприємств є важливим фактором, який впливає на продуктивність праці, задоволеність працівників та успіх підприємства в цілому.Окреслено основні етапи формування системи мотивації праці в аграрних підприємствах.Виокремлено основні види мотивації праці в управлінні персоналом аграрних підприємств – це матеріальна мотивація, нематеріальна мотивація, колективна мотивація, соціальна підтримка та гнучкість в управлінні. Обґрунтовано особливості мотивація персоналу в аграрних підприємствах, зумовлені специфікою роботи в сільському господарстві.Визначено, що мотивація персоналу в аграрних підприємствах вимагає комплексного підходу, врахування специфічних умов роботи і створення сприятливого середовища для працівників.
Keywords: аграрні підприємства; мотивація; мотиваційна система; управління персоналом; матеріальні і нематеріальні стимули