ІДЕНТИФІКАЦІЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ У ПРОЕКТНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ - ШВАРЦ, Ірина; ПІЛЯВОЗ, Тетяна; КРАЄВСЬКА, Алла; МІРОНОВА, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано сучасні підходи до управління бізнес-процесами в проектному менеджменті та розглянуто практичні аспекти ідентифікації бізнес-процесів проекту. Розглянуто переваги та недоліки підходів «згори вниз» та «знизу догори» до ідентифікації бізнес-процесів. Виявлено і деталізовано такі основні бізнес-процеси на прикладі підприємства ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика»: закупівля сировини; виробництво; контроль якості; логістика та ланцюжок поставок; маркетинг і збут; обслуговування клієнтів; фінансовий менеджмент. Обґрунтовано перспективи подальших наукових досліджень в сфері ідентифікації бізнес-процесів та управління проектами, як автоматизація ідентифікації бізнес-процесів з використанням технологій штучного інтелекту; інтеграція бізнес-процесів із сучасними системами управлінням проектами; моделювання та симуляція бізнес-процесів на основі реальних даних; використання великих даних (Big Data).
Keywords: бізнес-процес; ідентифікація; проектний менеджмент; моделювання; оптимізація; ефективність