МАРКЕТИНГОВА КОМУНІКАЦІЙНА ПОЛІТИКА АГРАРНИХ ФОРМУВАНЬ - ГАЛЬЧИНСЬКА, Юлія; ГРИЩЕНКО, Алла (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглянуто маркетингову комунікаційну політику аграрних формувань, її основні форми та можливості застосування в аграрному секторі економіки. Досліджено основні умови для розробки маркетингової комунікаційної політики, а також фактори, які впливатимуть на ці рішення в сільському господарстві.  Наведено ролі кожного елемента в загальному комунікаційному процесі та визначено основні підходи, які використовуються у процесі розробки комунікаційних планів. Також розглянуто та оцінено вплив чинників внутрішнього та зовнішнього середовища на результати діяльності агроформувань. Виявлено ключові тенденції розвитку сільського господарства в Україні, що дозволило сформувати передумови для розробки маркетингової комунікаційної стратегії. Визначено ключові переваги для застосування  в сільському господарстві маркетингових комунікаційних інструментів.
Keywords: маркетингова комунікаційна політика; аграрні формування; маркетинг; стратегія; льське господарство