ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ HR-БРЕНДУ ІТ-ГАЛУЗІ - ПЕНЮК, Валерія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів формування стратегії розвитку HR-бренду ІТ-галузі. Охарактеризовано внутрішні та зовнішні об’єкти HR-бренду. Наведене авторське трактування HR-бренду ІТ-галузі. Проаналізовано HR-бренди, зокрема ІТ-компанії з позитивною динамікою за кількістю фахівців та найкращі ІТ-компанії для роботи. Наведено перелік критеріїв вибору роботодавця ІТ-галузі. Визначено, що стратегія формування HR-бренду повинна містити роботу над внутрішнім брендом та просування зовнішнього бренду. У висновку наведено заходи для збереження позитивного іміджу компанії та формування ефективної стратегії розвитку HR-бренду ІТ-сфери.
Keywords: HR-бренд; бренд роботодавця; компанія-роботодавець; наймані працівники; ІТ-компанія; ІТ- галузь; ІТ-сфера; ІТ-фахівці