ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ - МАМОНТЕНКО, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано розвиток готельно-ресторанного сектору у довоєнний період та в умовах війни. Визначено основні особливості та передумови розвитку підприємств галузі. За результатами дослідження виділено основні тенденції, що визначають розвиток галузі у світі. Окрім того, відокремлено перешкоди та проблеми, які традиційно заважають розвитку галузі в Україні. Також проведено аналіз діяльності підприємств галузі у воєнний час, встановлено основні тенденції та фактори, що впливають на можливості функціонування підприємств. В результати дослідження сформовано основні завдання, які потрібно виконати для відновлення підприємств після закінчення війни.
Keywords: послуги; готельно-ресторанний бізнес; добробут населення; якість обслуговування; ресурси; управління ресурсами; оптимізація ресурсів; використання ресурсів; раціональність використання ресурсів; ефективність використання ресурсів