ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В ІНДУСТРІЇ 4.0 - СЕРЕДА, Ганна; НЕКРАСОВ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті аналізується об’єкт управління персоналом в умовах Індустрії 4.0, яка інтегрує передові технології, такі як штучний інтелект, робототехніка та автоматизація. У статті акцентується на необхідності змін у концепції управління персоналом в умовах Індустрії 4.0, де цифрові технології підвищують ефективність HR-функцій та пом’якшують негативні наслідки інтенсивного розвитку технологій, водночас виходячи за межі традиційного персоналу організації. Особлива увага при визначенні об’єкту управління в системі HRM приділяється нейрорівню управління, на якому досліджуються та стають об’єктом управління елементи компетентностей. На основі аналізу літературних джерел, запропоновано визначити суб’єкт управління персоналом в парадигмі Індустрії 4.0 на організаційному рівні як сукупність компетентностей та їх носіїв (постійних, тимчасових, сезонних, проектних, традиційних, дистанційних, надомних, фрілансерних, краудних, безоплатних працівників та їх команд), які виконують роботу на умовах домовленостей (угод) із замовником робіт. Обґрунтовується необхідність інтеграції старих та нових об’єктів управління персоналом у практиці HRM в епоху Індустрії 4.0.
Keywords: об’єкт управління персоналом; управління людськими ресурсами; персонал; людські ресурси; Індустрія 4.0; компетентності