ДОСЛІДЖЕННЯ ЩОДО КООРДИНАЦІЇ МІЖ МАШТАБОМ БАКАЛАВРСЬКОЇ ОСВІТИ ТА РЕГІОНАЛЬНОЮ ЕКОНОМІКОЮ В ПРОВІНЦІЯХ МАТЕРИКОВОГО КИТАЮ: АНАЛІЗ І РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ШЛЯХУ НА ОСНОВІ ДАНИХ 2018 РОКУ - ЯНГ, Юй (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Скоординований розвиток додипломної освіти та регіональної економіки є важливою темою для перехресного вивчення багатьох дисциплін, таких як освіта, економіка та управління. За словами Пан Маоюань, деякі вчені провели якісне дослідження взаємозв’язку між вищою освітою та економічним розвитком на основі теорій економіки знань, регіональної конкурентоспроможності, людського капіталу тощо. (2001) висунув дві основні ідеї: по-перше, попит на бакалаврську освіту змінюється на різних етапах розвитку місцевої економіки; і по-друге, якщо проаналізувати з точки зору економіки, між ними існує двосторонній і багатовимірний нерівноважний взаємозв’язок. Крім того, деякі вчені проводили кількісний аналіз за допомогою статистичних даних, застосовували технічні засоби, такі як комплексні методи оцінки, аналіз головних компонентів і факторний аналіз, а також використовували метод ранжованої різниці рівнів і метод коефіцієнта кореляції для оцінки координації між ними. Незважаючи на високу довідкову цінність існуючих досліджень, вони більше зосереджені на аналізі цінностей і теоретичних дискусіях, а менше на аналізі даних і емпіричних дослідженнях, і більшість із них покладаються на дані часових рядів із відносно невеликою кількістю даних перехресного перерізу. Щоб усунути цей статус-кво, ця стаття спрямована на проведення кореляційного аналізу та створення координаційної схеми на основі даних, пов’язаних із масштабом бакалаврської освіти та регіональним економічним розвитком 31 провінції материкового Китаю в 2018 році через перспективи багатьох дисциплін, таких як як педагогіка, економіка та менеджмент. Водночас у цьому документі будуть запропоновані відповідні стратегії для трьох регіонів, де масштаби додипломної освіти випереджають економічний розвиток, відстають від економічного розвитку та мають низький рівень обох.Це дослідження має на меті дослідити взаємозв’язок між масштабами бакалаврської освіти та регіональним економічним розвитком у 31 провінції материкового Китаю. Аналізуючи відповідні дані за 2018 рік, дослідження виявило, що існує сильна кореляція між масштабом додипломної освіти та валовим внутрішнім продуктом (ВВП), але в той же час існує дисбаланс, і масштаб додипломної освіти в деяких провінцій не узгоджується з регіональним економічним розвитком. Цей дисбаланс викликаний різними факторами, такими як історія та культура. Дослідження пропонує конкретні шляхи для різних регіонів для досягнення узгодженого розвитку масштабу додипломної освіти та регіональної економіки.
Keywords: шкала бакалавра; регіональна економіка; координація; узгоджений розвиток; емпіричне дослідження