ПРІОРИТЕТИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ БІЗНЕС-СТРУКТУР В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - ПРОСКУРІВСЬКИЙ, Михайло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглядаються основні напрямки інвестиційної діяльності українських бізнес-структур в умовах сучасних глобальних викликів, що включають як економічну, так і політичну, технологічну та екологічну складові. Аналіз здійснюється на базі комплексного підходу, що інтегрує теоретичні концепції, сучасні тенденції трансформацій глобальних та локальних ринків, та специфіку українського економічного середовища. Основна увага приділяється визначенню основних викликів глобального характеру, аналізу ризиків та можливостей, а також формулюванню стратегічних рекомендацій для українських бізнес-структур. Результати дослідження можуть стати основою для подальшої розробки ефективних стратегій управління інвестиційною діяльністю, що сприятимуть розвитку української економіки.
Keywords: інвестиції; бізнес-структури; глобальні виклики; українська економіка; стратегічне управління; ризики; можливості