МОДЕЛЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ У КОНЦЕПТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - СТЕГНЕЙ, Маріанна; НОДЬ, Оршоя; МЕЙСАР, Богдан; ГРИНЧАК, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглядаються проблеми формування і реалізації моделі організації сталого розвитку транспортно-логістичної системи в Україні. Проведено оцінку поточного стану транспортно-логістичної системи та її місця в глобальній конкурентоспроможності України. Проаналізовано стан та основні пріоритети інвестиційного забезпечення транспортних систем. Доведено, що розвиток транспортно-логістичної інфраструктури в Україні як під час війни, так і у період пост воєнного відновлення, попри значні збитки і втрати, ставить перед економікою нові виклики та шанси щодо створення інноваційно-орієнтовної транспортно-логістичної моделі сталого розвитку. Запропоновано модель сталого розвитку транспортно-логістичних систем в Україні, яка поєднує та врівноважує основні вектори (економічний, соціальний, екологічний), завдання в межах визначених векторів та інструменти їх реалізації.
Keywords: транспортно-логістична система; модель сталого розвитку; якість транспортної інфраструктури; інвестиції; інструменти реалізації моделі