ТЕХНОЛОГІЇ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У В2В МАРКЕТИНГУ - ХРУПОВИЧ, Світлана; МАЗУР, Олександр; СЛИВЯК, Антон (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджуються сучасні технології використання штучного інтелекту в маркетингу. Здійснено аналіз останніх досліджень та публікацій в сфері використання великих даних при прогнозуванні поведінки споживача. Виокремлено напрямки з найбільш високим коефіцієнтом використання штучного інтелекту у бізнесі. У цьому контексті, акценти виставлено на створення генерованого контенту; автоматизовану сегментацію цільового ринку; проведення конкурентного порівняльного аналізу. Висвітлюється необхідність вивчення персональних даних клієнта для автоматизації зв’язку із ним та генерування контенту. Обговорюються рекомендації застосування інструментів штучного інтелекту у цифровій рекламі на різноманітних платформах соціальних мереж. Систематизовано можливості використання штучного інтелекту, які є найбільш перспективними у сегменті В2В. Визначено серед таких напрямків моделювання та прогнозування за допомогою аналітики, генерованої ШІ, генерування контенту цією технологією та масштабування бізнесу через клієнтський досвід.
Keywords: штучний інтелект; маркетинг В2В; великі дані; інновації; аналітика даних; клієнтський досвід