ПРОГНОЗУВАННЯ БЕЗКРИЗОВОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ М. ДНІПРО - ЛИСЕНКО, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Роботу присвячено аналізу тенденцій змінення цін на готельні номери в м. Дніпро та оцінювання цих змін за допомогою побудови регресійних економіко-математичних моделей просторово-часових рядів. Статистичний матеріал взято з онлайн-ресурсів бронювання станом на листопад 2023 р. Побудовані моделі дають змогу оцінити тенденції зростання чи спадання цін та можливість входження готельної галузі міста в кризові економічні ситуації.
Keywords: просторово-часовий ряд; експоненційна функція; коефіцієнт детермінації; тренд; математична модель