РЕГУЛЮВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА В АЗЕРБАЙДЖАНІ ТА АНАЛІЗ ЙОГО СУЧАСНОГО СТАНУ - ГАСАНОВ, Умід Фазіл огли (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті зазначається, що в нашій державі під «підприємницькою діяльністю» розуміється діяльність, яка самостійно здійснюється особою, основною метою якої є отримання прибутку від використання майна, надання товарів, виконання робіт чи надання послуг.Під час дослідження було використано багато методів, серед яких аналіз, спостереження, порівняння, статистика, систематизація та узагальнення.Мале та середнє підприємництво в розвитку економіки Азербайджану шляхом проведення комплексного дослідження на основі світового досвіду та показати кроки, які необхідно зробити в цьому напрямку.Дослідження може надати корисну базу даних і правильний напрямок для малого та середнього підприємництва, що працюють в Азербайджані та його регіонах. Результати дослідження можуть сприяти ефективній роботі малого та середнього підприємництва в Азербайджані. Водночас статтю можна використовувати як джерело при викладанні предметів у рамках наукових досліджень у вищих навчальних закладів.На завершення зазначимо, що активна прихильність Азербайджанської Республіки до розвитку підприємництва демонструється щорічним проведенням та організацією важливих форумів підприємництва.  Ці ініціативи підкреслюють стратегічний підхід країни до забезпечення соціально-економічного розвитку, зокрема шляхом сприяння підприємницькому духу серед молоді. Уряд Азербайджану активно сприяє розвитку підприємництва, співпрацює з різними установами та підтримує підприємців.II Форум молодих підприємців, який відбувся в Баку в 2021 році, підкреслив прихильність молоді до підприємництва в Азербайджані та  сприяння діалогу між підприємцями, представниками уряду та представниками як державного, так і приватного секторів. Під керівництвом багатьох зацікавлених сторін подія стала платформою для обміну історіями успіху та обговорення доступної підприємницької підтримки.
Keywords: Азербайджан; підприємництво; регулювання; поточна ситуація; аналіз