МІСЦЕ І РОЛЬ СОЦІАЛЬНОГО ЖИТЛА НА РИНКУ ЖИТЛОВОЇ НЕРУХОМОСТІ - КРЮКОВА, Ірина; ГАГАРІНОВ, Олексій; ЯЗЛЮК, Борис; ЦЮПАК, Володимир; ДУДЯК, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено роль і значення соціального житла на сучасному ринку житла України. Визначено ключові особливості ринку житлової нерухомості. Проаналізовано основні цінові тенденції на житловому ринку. Визначені кількісні і якісні тренди, які йому притаманні на даному етапі розвитку. Досліджено обсяг попиту та динаміка купівлі (продажу) об’єктів житлової нерухомості у воєнний час. Окреслена роль соціального житла на житловому ринку. Визначено, що значення соціального житла проявляється як спосіб забезпечення доступності та стабільності житла для значної частини населення країни. Визначені ключові ознаки соціального житла як  стабілізатора ринку житлової нерухомості.
Keywords: ринок житла; державне регулювання; інклюзивність; населення; ринкові механізми